NOVOSTI

Kalendar pismenih provjera znanja za predmetnu i razrednu nastavu 2023/2024

Kalendar pismenih provjera znanja I i II polugodište

Bodovne rang liste

Bodovna rang lista - Psiholog

PRIREDBA - PRIJEM PRVAČIĆA

Poštovani, sve novosti i dešavanja u našoj školi možete pratiti na FB stranici škole, link se nalazi u prilogu.

FACEBOOK - OŠ "ALIJA NAMETAK" SARAJEVO

Takmičenje iz predmeta matematika i informatika

Dana 6.3.2023. godine učenici naše škole su učestvovali na općinskom takmičenju iz matematike. Učenici Šemsudin Abdić, Merjem Durović i Nedžma Jahić su ostvarili plasman na kantonalno takmičenje. Sretno našim dragim učenicima u daljem takmičenju.

Dana 13.3. 2023. godine učenici naše škole su učestvovali na općinskom takmičenju iz informatike. Učenici Amir Krivdić, Džananović Imran i Amar Imamović su osvojili 7. mjesto na takmičenju.

Čestitamo svim našim učenicima!

REALIZACIJA PROJEKTA METEOROLOŠKE STANICE

Poziv za upis djece u prvi razred

Poštovani roditelji / staratelji , s obzirom da je u toku upis učenika u prvi razred, pozivamo sve roditelje/ staratelje, sadašnje i buduće, da na vrijeme izvrše upis djece u prvi razred.

Svi oni koji iz nekog razloga nisu stigli upisati svoje dijete u prvi razred osnovne škole u prvom roku, to mogu učiniti od 1. augusta a upis traje do kraja mjeseca.

Roditelji koji upisuju svoje dijete u prvi razred moraju dostaviti u školu rodni list djeteta, uvjerenje o pohađanju obaveznog predškolskog obrazovanja, prijavu iz CIPS-a na uvid i ljekarsko uvjerenje, ne starije od šest mjeseci. Ocjenu sposobnosti djece pri upisu u osnovnu školu obavlja komisija.

Sretno malim đacima prvacima!

U prilogu:

Poziv za upis djece u prvi razred

Za više informacija možete kontaktirati na broj:
Tel/Fax: 033 - 211 - 075
Sekretar: 033 - 225 - 618
Direktorica: 033 - 408 - 760

Čestitka povodom Božića

Čestitka povodom Božića

Povodom nastupajućeg velikog kršćanskog blagdana Božića, svi vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da vam dani Božića budu ispunjeni ljubavlju, toplinom i vjerom.

Neka vam je sretan Božić!

JU OŠ "Alija Nametak"

PRIREDBA - 25. NOVEMBAR DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

PRIREDBA - PRIJEM PRVAČIĆA

ČESTITKA

RASPORED SMJENA


Bodovne revidirane rang liste 28.6.2022.

Bodovna revidirana rang lista - Logoped

Porodični i ekološki dan

Djeco i roditelji, 11 juna, u subotu, u Pionirskoj dolini čeka vas mnogo muzike, plesa, igre, bajki, crtanja, zabave, nagrada, edukacije... Kike, Mravko Travko, mađioničari, klauni, mažoretkinje prvakinje BIH, KUD Baščaršija, maskote, samo su neka od imena koja ćete u subotu sresti i sa njima podijeliti PORODIČNI I EKOLOŠKI DAN OPĆINE CENTAR SARAJEVO. Punktove otvaramo od 10 sati, kulturni programi na centralnoj bini su od 11 do 12 i od 13 do 14 sati. Edukativne i ekološke radionice su od 10 do 16 sati. Ulaz slobodan. Pogledajmo kako je to bilo 2019. godine. 👇 Čekamo vas. Hvala našim partnerima: Svjetlostkomerc , Teta Violeta , ElTarik oil, AM Apothecary , Općina Stari Grad Sarajevo Partneri projekta: KJKP Park Sarajevo , KLAS - Hrana puna ljubavi , Podravka BiH , Olimpija BiH , Visit Sarajevo , Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH , Mrvica Cafe & Bakery

Pokrovitelj: Općina Centar Sarajevo

https://www.youtube.com/watch?v=hvqvQ-0oS_w

EKSKURZIJA UČENIKA IX RAZREDA U ŠKOLSKOJ 2021./2022. GODINI

Ekskurzija učenika devetih razreda realizovana je od 18. do 20. maja. Polazak je bio u srijedu 18. maja u 8:00 sati ispred platoa stadiona Koševo. Učenici su na ekskurziju išli u pratnji direktorice škole i sa razrednicama. Putovanje se odvijalo dolinom rijeke Neretve. Prvi dan: Sarajevo – Konjic – Jablanica – Mostar – Blagaj. Po dolasku i smještaju u Blagaju u hotelu Ada učenici su prvi dan posjetili tekiju u Blagaju i odslušali zanimljiva predavanja. Drugi dan su posjetili Stolac i nekropolu stećaka u Radimlji. Nakon toga su posjetili park prirode Hutovo blato, uslijedila je i vožnja brodicom. Isti dan u poslijepodnevnim satima posjetili su Eko centar Blagaj. Treći dan učenici su sa direktoricom i razrednicama posjetili Počitelj, nakon toga Etno selo u Međugorju, a potom i grad Mostar. Nakon Mostara posjetili su Jablanicu i Muzej Bitke za ranjenike. Uslijedio je put za Sarajevo. U Sarajevo su stigli oko 19:15 sati. Bilo je to prelijepo putovanje i druženje naših maturanata koji su se u Sarajevo vratili puni lijepih utisaka.

Državno takmičenje Fizika

Dana 28.5.2022. godine u Tuzli je održano državno takmičenje iz predmeta Fizika. Učenica naše škole Rabija Serdarević osvojila je 2. mjesto na takmičenju. Čestitamo učenici i nastavniku.

Takmičenje - Fudbal

Učenici naše škole su učestvovali na takmičenju u fudbalu, te su ostvarili dobre rezultate. Učenici su nakon dosta odigranih utakmica osvojili treće mjesto.Čestitamo učenicima i nastavniku.

Kantonalno takmičenje - Tehnička kultura

Dana 16.5.2022. godine (ponedjeljak) održano je kantonalno takmičenje iz predmeta Tehnička kulutra. Učenici naše škole su prethodno bili na općinskom takmičenju gdje su osvojili 1. mjesto i samim tim se plasirali na kantonalno takmičenje. Na kantonalalnom takmičenju učenici naše škole su osvojili 6. mjesto. Čestitamo učenicima i nastavniku.

Ekološka i likovna sekcija

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Sretan vaskrs

DAN ARMIJE

Sretan uskrs

Svjetski dan obilježavanja osoba s Down sindromom

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA OSOBA S DOWN SINDROMOM

21.3. Svjetski dan poezije i svjetski dan osoba s Down sindromom

Poštovani roditelji,nastavnici i učenici, pogledajte rad povodom obilježavanja 21.3. Svjetskog dana poezije i Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

U prilogu:

21.3. Svjetski dan poezije i Svjetski dan osoba s Down sindromom

Općinsko takmičenje iz matematike

Na takmičenju iz matematike OŠ na području Općine Centar, koje je održano dana 05.03.2022. u OŠ "Isak Samokovlija", naši učenici ostvarili su dobre rezultate. VIII razred su osvojili 3. mjesto i IX razred su osvojili 1. mjesto.

Čestitamo našim vrijednim učenicima na ovakvom rezultatu i želimo im mnogo uspjeha u daljim takmičenjima.

PRIREDBA - 1. MART DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Dan ružičastih majica

Poštovani roditelji / staratelji i učenici naše škole,u prilogu možete pogledati aktivnosti naših učenika povodom obilježavanja "DANA RUŽIČASTIH MAJICA".

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica

Međunarodni dan maternjeg jezika

Historijski čas

Obilježavanje 29.godišnjice 105. motorizovane brigade

Na takmičenju literarnih radova OŠ na području Općine Centar u povodu obilježavanja 29. godišnjice 105. motorizovane brigade na svečanoj sjednici koja je je održana dana 18.02.2022. na prostoru Centralnog spomen obilježja našoj učenici Farah Bećiragić dodijeljena je nagrada za osvojeno 2. mjesto.

Čestitamo našoj vrijednoj Farah na ovakvom rezultatu i želimo joj mnogo uspjeha u daljim takmičenjima.

RASPORED TERMINA BESPLATNIH PROJEKATA OPĆINE CENTAR I JU CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU

Škola plivanja

Na osnovu ugovora o realizaciji projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo – školska 2021/2022. godina“, započela je realizacija ovog projekta na Olimpijskom bazenu na Otoci. Učenici OŠ "Alija Nametak" pohađali su školu plivanja u periodu od 13.-17. decembar 2021. godine. Tokom trajanja ovog projekta učenici su imali organizovan prevoz do bazena i nazad do škole.

Posjeta Zemaljskom muzeju

U novembru 2021 godine, učenici šestih razreda su u pratnji nastavnici historije posjetili Zemaljski muzej . Učenici su detaljno pregledali sva odjeljenja muzeja sa posebnim akcentom na najnoviji dio "Prethistorija". Obzirom da su to izučavali u periodu posjete pokazalo se veoma efektnim za njihovo cjelokupno znanje i shvatanje historije starog vijeka.

Poziv za upis djece u prvi razred

Poštovani roditelji / staratelji , s obzirom da je u toku upis učenika u prvi razred, pozivamo sve roditelje/ staratelje, sadašnje i buduće, da na vrijeme izvrše upis djece u prvi razred.

Sretno malim đacima prvacima!

U prilogu:

Poziv za upis djece u prvi razred
Prijava za upis djeteta

Za više informacija možete kontaktirati na broj: Tel/Fax: 033 - 211 - 075 Sekretar: 033 - 225 - 618 Direktorica: 033 - 408 - 760

Edukacija Wakelet i Book Creator

Dana 18.01.2021. u našoj školi održana je edukacija o internet alatima "Wakelet" i "Book Creator". Naša draga kolegica i nastavnica engleskog jezika Jasmina Sijerčić je održala edukaciju za nastavnike veazano za navedene alate, koje možemo koristiti u nastavi kako bi našim učenicima omogućili zanimljiv i kreativan rad.

Sretna Nova 2022. Godina

Božićna Čestitka


Katolici u našoj zemlji i širom svijeta obilježavaju veliki blagdan-Božić. Prilika je to da uvažimo drugoga i drugačijega, podijelimo radost i empatiju, obnovimo stara i oživimo nova prijateljstva. Toplina, vedrina, mir i dobrota neka u svakome od nas ožive u ovim lijepim blagdanskim danima. Sreća, suosjećajnost i ponos što živimo i dijelimo dobro sa drugima neka budu novorođene vrline u našoj svakodnevnici. Svima koji slave veliki katolički blagdan Božić sretne i blagoslovljene blagdanske dane želimo! Puno sreće, zdravlja i pozitivne energije!

Mural OŠ "Alija Nametak"

Mural OŠ "Alija Nametak", rad učenika: Ligata Lamija, Druškić Lamija,Janjoš Nadin, Plivčić Fatima, Karahasanović Adna i Mirza Spahović. Pored ovih učenika mnogi su dali svoj doprinos u ralizaciji ovog murala.

Sam rad predstavlja nadu u bolje sutra, zajednički doprinos očuvanju prirode i našeg okruženja, reciklirajući sirovine i smanjenje gomilanja otpada što treba da je zadatak svih generacija onih koje izlaze iz škole i onih najmlađih koji su tek upisani u prvi razred. Veliko stablo simbolizira porodicu i zajednicu naše škole.Težnja da ostvarimo bolje obrazovanje, da stremimo višem cilju i da ne odustajemo!

Sekcija prva pomoć

Poštovani roditelji / staratelji i učenici naše škole,u prilogu možete pogledati aktivnosti naših učenika u sklopu sekcije "Prva pomoć".

PRVA POMOĆ

Priredba - 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Sretan 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Jesen u očima naših učenika

Poštovani roditelji, uposlenici škole i učenici, u prilogu možete pogledati radove naših učenika na časovima likovne kulture.

Jesen u očima naših učenika

Donacija mikrokreditne fondacije EKI

Mikrokreditna fondacija EKI, koja je poznata po društveno korisnim aktivnostima ovaj put je obradovala učenike naše škole.

Danas su nam uručili vrijednu donaciju u vidu sportske opreme. U ime organizacije, opremu su uručile Selimović Dženita i Fazlić Emina. Direktorica škole Hadžić Nerminka se zahvalila u ime kolektiva i istakla da se radi o vrijednoj donaciji koja će itekako korisiti učenicima i nastavnom osoblju škole.

Donacija EKI

Edukativna ekskurzija nastavnika naše škole

Povodom 5. oktobra - Svjetskog dana učitelja nastavnici naše škole su zahvaljujući Turskom kulturnom centru Yunus Emre u Sarajevu posjetili Tursku gdje su imali priliku vidjeti ljepote Istanbula, predivnog grada. Posjetili su mnogo mjesta u Istanbulu Aja Sofiju, Plavu džamiju, Topkapi palaču, Kapali čaršiju, Luku Emononu, Dolmabahče palatu, Zlatni rog, Trg Taksim, Azijski dio grada, Florya Ataturk Forest... Lijepo sjećanje i uspomene nosimo iz škole "Zeynep Bedija Kiliclioğlu Ilkokulu", gdje su nastavnici srdačno dočekani te su proveli nekoliko sati u obilasku škole, druženju sa učenicima i nastavnicima. To je zaista jedno predivno druženje i posjeta koja će ostati dugo, dugo u lijepom sjećanju. Sve možete pogledati u prilogu fotografija. Stara kineska poslovica glasi: "Fotografija govori više od hiljadu riječi".

Radovi u školi

Poštovani roditelji, uposlenici škole i učenici, u prilogu možete pogledati radove u našoj školi.

RADOVI U ŠKOLI